En närmare titt på kameraappen

Kameraappen för även den med sig flera smarta funktioner.

 

 

 

 

Med Cheese Shutter kan man med röststyrning ta ett kort genom att säga Cheese, Smile, Whiskey, Kimchi eller LG. En rolig funktion som fungerar bra.

 

 

 

Time Catch Shot är en annan funktion, som fungerar så att kameran tar fem bilder direkt efter varandra. Sedan får man upp alla fem bilderna på skärmen och man kan jämföra de direkt sida vid sida. Därefter får man välja vilka bilder man vill spara; den bästa enskilda bilden, eller kanske alla fem. En smart funktion som kan vara väldigt användbar vid olika tillfällen. Om du exempelvis vill fånga din kompis på bild när han eller hon gör ett trick med sin skateboard så får du fem olika bilder att välja mellan och du kan därmed enkelt välja den eller de bilder som blev bäst.

 

 

 

Under Time Catch Shot finner vi en ikon som låter oss välja mellan fyra olika bildalternativ: Normal, HDR, Panorama och Kontinuerlig bild.

 

 

Normal

 

 

 

HDR

 

 

Kontinuerlig bild fungerar på nästan exakt samma sätt som Time Catch Shot, med skillnaden att sex stycken bilder tas direkt efter varandra, och alla sparas direkt till Galleriet.

 

 

 

I inställningarna finner vi fler bildalternativ, såsom blixt, ljusstyrka, fokus, bildstorlek, ISO, etc. Med alternativet ”redigera snabbmenyn” kan man justera de fyra översta ikonerna precis som man själv vill. Exempelvis vill jag byta ut Cheese Shutter mot blixtinställning, då jag anser den funktionen mer nödvändig att snabbt kunna nå.

 

 

 

Det går även att lägga till effekter som monokrom, sepia och negativ.

 

 

Öppen (standard)

 

 

 

Monokrom

 

 

 

Sepia

 

 

 

Negativ

 

 

Båda volymknapparna fungerar som fysisk kameraknapp, vilket jag vet är något som många uppskattar, inklusive mig själv.

 

I videoläget finner vi istället för Time Catch Shot alternativet Live-effekter, där man kan lägga in diverse effekter direkt i sin inspelning.

 

 

 

En funktion som LG lagt in i sitt eget användargränssnitt och som jag verkligen har saknat, är deras funktion Live Shot; möjligheten att uppe till höger kunna ta stillbilder direkt vid inspelning av video. Jag har haft stor nytta av den här funktionen och jag är glad att LG valde att implementera den i sin kameraapp.

 

 

 

Frontkameran fungerar dugligt för videosamtal; i övrigt producerar den överraskande bra stillbilder för att vara en frontkamera.

 

 

 

Har du någon fråga är du som vanligt varmt välkommen att lämna en kommentar nedan!

 

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback